Ontdek het project

Le Bonheur va de coeur en coeur

De Chicco-kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Duitsland, België, Zwitserland, Rusland, de Verenigde Staten en Argentinië beslisten om vanaf 2013 de Stichting "Mission Bambini" te ondersteunen in programma's die zich toeleggen op het behandelen van kinderhartziekten.

Voor vele kinderen in de wereld wordt het recht op leven jammer genoeg op de proef gesteld door aangeboren afwijkingen. Elk jaar worden ongeveer 1 miljoen kinderen geboren met een aangeboren hartziekte. Pediatrische hartchirurgie is de correctie van hartstoornissen in kinderen die anders nog geen jaar oud worden door onmiddellijk na de geboorte in te grijpen. In het Westen wordt deze specialisatie op grote schaal toegepast zodat jonge patiënten kunnen worden geopereerd en de meeste van hen een min of meer normaal leven kunnen leiden. Een probleem van cruciaal belang dat kan worden opgelost dankzij de solidariteit en het altruïsme van meer fortuinlijke personen die met hun acties een kind in moeilijkheden kunnen blij maken.

“Als vrijwillige artsen gaan we rechtstreeks naar die landen die er het meest behoefte aan hebben, om te zorgen voor kinderen die behandeld worden voor hartziekten en om plaatselijke artsen op te leiden voor dit prachtige werkgebied. De blik in de ogen van de kinderen die we ontmoeten drukt een mengeling van tederheid en trots uit. Deze kinderen zijn anders dan de onze, die misschien wat te veel verwend zijn door het dagelijkse welzijn. Ze lijden in stilte zonder de aandacht te trekken en zijn in staat om diepe dankbaarheid te tonen”.

Dr. Stefano Marianeschi

Dr. Stefano Marianeschi

hoofd van Pediatrische hartchirurgie in het hospitaal Niguarda Ca’ Granda in Milaan en een vrijwillige arts voor de Stichting Mission Bambini sinds 2009. 

“Op een keer vroeg een achtjarig kind ons om hem beter te maken zodat hij kon voetballen met zijn vriendjes. Na zijn operatie kwam hij ons bezoeken en gaf de chirurg een voetbal als teken van dank. Voor dokters is er moed voor nodig om te stoppen met vrijwilligerswerk, niet om er mee te beginnen”.

Dr. Nadia Assanta

cardioloog in het hospitaal Ospedale del Cuore in Massa en vrijwillige arts voor de Stichting Mission Bambini sinds 2008. 

Dr. Nadia Assanta