MISSION BAMBINI

Vanaf de oprichting heeft de stichting meer dan 1.300.000 kinderen geholpen door middel van 1.450 projecten in Italië en in 72 landenover de gehele wereld.

De stichting wordt ondersteund door verschillende instanties die administratieve taken uitvoeren: voorzitter, raad van bestuur, technisch comité, raad van accountants.

logo mission bambini

Mission Bambini ondersteunt projecten ten voordele van kinderen en jonge mensen in nood: deze projecten worden beheerd door gekwalificeerde organisaties zonder winstoogmerk (partners). De aanvragen voor ondersteuning worden geëvalueerd en geselecteerd op basis van een reeks parameters en uitgevoerd in samenwerking met andere particuliere maatschappelijke zorgwerkers. Na de ondertekening van een “ethisch contract” worden de fondsen geleverd voor de verschillende ontwikkelingsfasen van elk project. De ontwikkeling van de ondersteunde projecten wordt onder toezicht gehouden en continu geëvalueerd met periodieke verslagen die door de partner worden opgestuurd, inspecties ter plekke door leden van de Stichting en bezoeken door vrijwilligers.

Het financieel overzicht van de stichting wordt nagezien door een extern accountantskantoor. De staf van de Stichting telt 22 werknemers. Naast de staf kan de Stichting rekenen op een nationaal netwerk van 1.000 vrijwilligers. In het begin van 2015 heeft de Italiaanse Stichting Mission Bambini Switzerland en Friends of Mission Bambini fund - USA opgericht.

De keuze van Chicco om haar naam aan de Stichting "Mission Bambini" te verbinden is gebaseerd op de gemeenschappelijke Italiaanse achtergrond van de twee oprichters, de Cavaliere del Lavoro Pietro Catelli (Italiaanse orde van verdienste van de arbeid) en de heer Goffredo Modena, en van de twee organisaties die in solidariteit een gedeelde en waardevolle samenwerking hebben gevonden.
 

ONTDEK MEER OVER DE STICHTING :

www.missionbambini.org