Blijdschap gaat van hart tot hart

Chicco betekent kindervreugde

Chicco en de blijdschap van kinderen

De essentie van elke activiteit en elk project van Chicco is de blijdschap van kinderen en hun laten lachen. Blijdschap is een reis die we van jong af aan ondernemen. Dit motto omschrijft perfect de instelling van het bedrijf, gebaseerd op het aanbieden van veilige oplossingen die speciaal zijn ontwikkeld voor de verschillende eisen van kinderen, beginnende bij hun geboorte. Een filosofie die aan de basis staat van de CSR-instelling van Chicco en die tot uitdrukking komt in initiatieven voor kinderen die op weg naar hun blijdschap meer hulp nodig hebben. Hoe doen we dit? Door ook aan hun gezondheid te denken.

sociale-betrokkenheid-2
engagement-social-3

engagement-social-4

engagement-social-5

engagement-social-6

engagement-social-7

engagement-social-8

engagement-social Chicco Mission Bambini

De bereikte resultaten

• 9 dochterondernemingen van Artsana die actief betrokken zijn
• 445.820 euro geschonken aan de Stichting Mission Bambini
• 29 medische missies ondersteund door Artsana in 11 landen: Cambodja, Myanmar, Zambia, Uganda, Oezbekistan, Eritrea, Roemenië, Brazilië, Somalië, Kenia.
• 4 missies met actieve deelname van Artsana-managers: Cambodja, Angkor Hospitaal voor kinderen
• 805 uren besteed aan de opleiding op de werkplek van plaatselijke artsen door een internationaal medisch team
• 7.006 kinderen onderzocht
• 225 kinderen met een hartziekte geopereerd en gered

photo mission bambini photo mission bambini

Blijdschap gaat van hart tot hart

Blijdschap is een gevoel dat wordt doorgegeven van hart tot hart: daarom heeft Chicco beslist om samen met de Stichting "Mission Bambini" een internationaal solidariteitsproject met de naam “Blijdschap gaat van hart tot hart” te ontwikkelen.
 

logo mission bambini logo mission bambini

"Mission Bambini" is een Italiaanse wereldlijke en onafhankelijke stichting, opgericht in 2000 door Mr. Goffredo Modena. Sinds de oprichting heeft de stichting meer dan 1.300.000 kinderen geholpen door middel van 1.450 projecten in Italië en in 72 landen over de gehele wereld. In 2015 konden 214 kinderen geopereerd en gered worden dankzij de Stichting.

Bekijk de video over het project