Spelenderwijs groot worden!

Kies speelgoed dat is aangepast aan de leeftijd van je kind. 

chicco-speelgoed-1

Voor een kind is spelen een belangrijke activiteit die energie en inspanning vraagt, net zoals echt werk! Het is een van de vele paden die leiden naar kennis over zichzelf en de wereld die hem omringt. De manier van spelen evolueert tijdens de groei. Daarom ontwikkelt Chicco speelgoed dat specifiek past bij elke belangrijke groeifase van het kind, om hem te begeleiden tijdens die heerlijke momenten van leren en ontdekken.

chicco-speelgoed-1 chicco-speelgoed-1

Van de geboorte tot 3 maanden: kijken, luisteren, aanraken

Vanaf de geboorte staat een baby open voor alles wat zijn zintuigen prikkelt en hem informatie kan geven over zichzelf of de wereld rondom hem. Een mobiel met lichtjes, muziek en speeltjes die ronddraaien, zijn perfect tijdens de eerste levensmaanden.

chicco-speelgoed-2 chicco-speelgoed-2

Van 4 tot 8 maanden: knuffelen, vangen, verkennen

Het kind is in staat om alle voorwerpen die hem omringen te 'vatten', dankzij het gebruik van al zijn zintuigen. Hij begint ook te communiceren en bouwt een interactie op met zijn ouders aan de hand van repetitieve geluidjes. Het is het ideale moment om te beginnen spelen met verschillende vormen en materialen, met speelgoedjes die geluid en muziek maken, en om met mama en papa in prentenboeken te kijken. 

chicco-speelgoed-3 chicco-speelgoed-3

Van 9 tot 12 maanden: vangen en loslaten, kruipen en stappen

De motorische vaardigheden van het kind zijn al sterk geëvolueerd: het is tijd om te ontdekken, te kruipen en de eerste stapjes te zetten. Het kindje wordt aangetrokken door speelgoed dat beweging stimuleert of dat gemonteerd en gedemonteerd kan worden. Staphulpjes en loopstoelen waarop je kind kan klimmen, neerzitten en voortbewegen, geven hem het gevoel dat hij al 'groot' is! 

chicco-speelgoed-4 chicco-speelgoed-4

Van 12 tot 18 maanden: begrijpen, praten en bewegen

Hoe ouder hij wordt, hoe meer de motorische coördinatie en het evenwicht verfijnen. Hij houdt ervan om zijn favoriete spullen vast te nemen en weer neer te leggen. Hij begint enkele woordjes te zeggen en begint de taal van de volwassenen te begrijpen. Tijdens deze leerrijke periode zorgen speeltjes die verschillende talen ‘spreken’ voor het wennen aan vreemde klanken.

chicco-speelgoed-5 chicco-speelgoed-5

Van 18 tot 24 maanden: beweging, verbeelding, communicatie

Tijdens deze periode wordt het kind steeds zelfstandiger en is het steeds meer in staat om zijn bewegingen te coördoneren, onder meer dankzij driewielers en voertuigen met afstandsbediening. Hij is graag de hoofdrolspeler van zijn spel en speelt graag met speelgoed dat praat en reageert en hem de kans geeft om te communiceren. 

chicco-speelgoed-6 chicco-speelgoed-6

Na 24 maanden: imiteren, creëren en sociaal worden

Het kind ontwikkelt zijn verbeelding aanzienlijk en gebruikt zijn interpretatiecapaciteiten om zijn omgeving te begrijpen. Zijn favoriete speelgoed biedt veel ruimte voor verbeelding en creativiteit.