De juiste schoenen voor zijn kleine voetjes.

Schoenen spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van de voeten. Ze moeten daarom met zorg worden uitgezocht.

26-1394560585308

De voeten spelen een essentiële rol in de ontwikkeling van het kind. De eerste levensjaren zijn van fundamenteel belang voor de preventie van voetproblemen op volwassen leeftijd. Het is dus belangrijk om, vanaf de eerste verplaatsingen op handen en knieën en de eerste stapjes, schoenen te gebruiken die de ontwikkeling van de voeten respecteren.

De eerste maanden na de geboorte speelt de voet een zuiver zintuiglijke rol en pas na enkele maanden ontwikkelt hij een functie die vooral belangrijk is voor het evenwicht en de motorische ontwikkeling. 

Wanneer je baby begint te kruipen, moet je er dus goed op letten dat zijn schoenen licht zijn en uitgerust met een zool die op sommige plaatsen extra soepel is, zodat de bewegingen van de voeten niet worden belemmerd.

Wanneer het kind zijn eerste aarzelende stapjes zet, moeten zijn schoentjes met zorg worden uitgekozen. Ze moeten flexibel zijn om de voet niet te hinderen, lichtjes gestructureerd rond de hiel voor meer stabiliteit, omdat het evenwicht nog wankel is, en licht zodat ze zijn bewegingen niet belemmeren. Het kind leert vervolgens geleidelijk aan hoe het moet stappen.

Het is dan ook tijdens het oefenen met stappen dat de voet zijn eerste stimuli krijgt die de spieren zullen verstevigen en die zullen bijdragen tot de goede vorming van de voetboog.

Het is dus belangrijk om de geschikte schoenen te kopen voor elke groeifase: soepel, flexibel, licht, met een stimulerende zool en aangepaste verhoudingen, waardoor onze kleine kapoen voldoende stabiliteit krijgt om de wereld te gaan ontdekken.

Deze producten kunnen u interesseren

Over hetzelfde onderwerp

artikel

artikel

artikel