Op autovakantie met kinderen

Populairste bestemmingen en tips voor optimaal reizen met kinderen

viaggi on the road

Autovakanties

Een autovakantie is een manier van reizen die nooit verveelt. Zo’n ‘roadtrip’ is een belevenis voor kinderen én ouders, want niets geeft zo’n gevoel van vrijheid en avontuur als er in je eigen auto op uit trekken. Bedenk wel dat autorijden voor kinderen – en met name de kleintjes – vermoeiend en saai kan zijn. Ga dus goed georganiseerd en goed voorbereid op weg, zodat iedereen een ontspannen vakantie heeft.

 

Reizen met kinderen

Urenlang in de auto zitten kan vermoeiend zijn, niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de ouders, die onderweg te maken kunnen krijgen met geïrriteerde, klagende kinderen op de achterbank. Om de reis zo prettig mogelijk te maken, geven we hier een aantal tips en suggesties voor een avontuurlijke, maar tegelijk ontspannen en goed georganiseerde autovakantie:

-       Een comfortabele, ruime auto is essentieel, dus heb je maar een kleine auto, dan kan het de moeite waard zijn om een grotere te huren.

-       Zorg dat alle kinderen in een veilige, comfortabele autostoel zitten.

-       Zorg dat je altijd fris water en tussendoortjes bij de hand hebt.

-       Neem niet te veel mee: probeer de hoeveelheid kleding te beperken en laat alles wat je onderweg kunt kopen thuis, vooral als je naar een niet te dure bestemming gaat.

-       Pak je bagage slim in, houd een tas met onmisbare spullen bij de hand (babydoekjes en luiers voor baby’s, spoelvrij wasmiddel, hygiëneproducten, etc.), en een tas met zwemkleding en handdoeken. Want in de zomer weet je maar nooit wanneer de gelegenheid voor een korte verfrissende pauze zich voordoet!

-       Plan je reis zorgvuldig: plan bijvoorbeeld een stop rond lunchtijd, zodat de kleintjes even lekker kunnen spelen en vervolgens een dutje kunnen doen als je weer verder rijdt.

-       Plan ook je overnachtingen: houd er rekening mee dat het voor kleine kinderen moeilijk is om het langer dan twee tot drie uur aan een stuk in de auto vol te houden; we adviseren om op de eerste dag maximaal vier uur te rijden voordat je stopt voor een overnachting.

Op pad met een camper

Een roadtrip kun je niet alleen met de auto maken: een comfortabel, spannend alternatief – zeker voor de kleintjes – is een camper. Een camper biedt meer ruimte voor bagage en is vooral een ideale oplossing voor langere reizen met kleine kinderen. Je hebt bijvoorbeeld meer vrijheid bij het plannen van je stops. Eén nadeel is er wel: de kosten. Een camper huren kan behoorlijk prijzig zijn, vooral in het hoogseizoen. 

Over hetzelfde onderwerp

Artikel

Artikel

Artikel