In de auto

Reizen in alle veiligheid.

Gebruik altijd een autostoel, ook voor heel korte ritten.

29-1394561150839

De autostoel is het veiligste vervoersmiddel voor je kind en het gebruik ervan is verplicht, ook voor hele korte ritjes, ook al ben je gehaast of is je kind weerbarstig. 

Veel ouders geven toe wanneer hun kind klaagt of kwaad wordt omdat het niet in zijn autostoel wil gaan zitten. Ze rekenen dan op het feit dat ze wel veilig zullen rijden. Veilig rijden hangt echter niet van jou alleen af: er kan altijd iemand op je inrijden, soms moet je plots stoppen, een gevaarlijke bocht, ... Houd je kind nooit op je schoot omdat je denkt dat dat veiliger is. In geval van een ongeval zal je niet in staat zijn hem vast te houden en dat kan ernstige gevolgen hebben. Als je kind weent, eten moet krijgen of verschoond moet worden, stop dan op een geschikte plek. Maak tijdens het rijden de veiligheidsgordel niet los, ook niet voor eventjes, en haal het kind niet uit zijn autostoel. 

De autostoel moet altijd op de correcte manier worden bevestigd en gebruikt. Denk er ook aan dit gedrag aan te bevelen aan de grootouders als ze je kind met de wagen vervoeren. Als ouder moet je als eerste het goede voorbeeld geven door zelf altijd je veiligheidsgordel te dragen.

Over hetzelfde onderwerp

Artikel

Artikel

Artikel