Zwangerschap

Op je gemak met je dikke buik.

In de loop van de zwangerschap zijn verschillende kwaaltjes, veroorzaakt door het zwaarder worden van de buik en de borsten, onvermijdelijk.

1-1394466406214

Het lichaam verandert geleidelijk aan doorheen de natuurlijke fasen van de zwangerschap. De hormonen maken de borsten onmiddellijk steviger en voller, rondingen worden rijkelijker en bepaalde bewegingen worden moeilijker, terwijl het humeur kan beginnen schommelen.

Maar al deze kleine probleempjes mogen geen domper zetten op het geluk dat je een kindje verwacht. Je lichaam goed verzorgen, is een manier om deel te nemen aan deze transformatie. Het gaat om een liefdevolle handeling, niet alleen voor jezelf maar ook voor de baby die onderweg is. Het beste voor jullie allebei is een gevarieerd en evenwichtig dieet, zonder alcohol, thee, koffie, roken, ... Een gezonde levensstijl en zoveel mogelijk buiten komen in de buitenlucht.  

Daarnaast is het ook belangrijk om comfortabele kleding en geschikt ondergoed te dragen. Er bestaan bijvoorbeeld beha's in een natuurlijke vezel die de zwaarder geworden borsten correct ondersteunen en waarvan de brede riempjes het gewicht beter verdelen. Je kunt ook een buikband dragen om het gewicht van de buik wat op te vangen en de rug te ondersteunen: een heel goede manier om voor jezelf te zorgen en lendenpijn en het overstretchen van de huid te vermijden.

Over hetzelfde onderwerp

Artikel

Artikel

Artikel