Speelgoed

Al spelenderwijs groot worden

Spelen is een heel belangrijke activiteit die het kind toelaat de wereld om zich heen te ontdekken, nieuwe vaardigheden te verwerven en om zichzelf beter te leren kennen.

17-1394558435194

Spelen dient niet enkel als ontspanning, deze leuke en deugddoende activiteit absorbeert je kind volledig en vraagt veel inspanning en energie. Je baby wordt er steeds sterker van en verwerft nieuwe vaardigheden. Bovendien is het de eerste en belangrijkste manier om zijn eigen persoonlijkheid op te bouwen, waarbij hij de relatie met zichzelf onderzoekt, met zijn emoties en het sociaal kader dat hem omringt.

Het spel begint zelfs al voor de geboorte, wanneer de wereld van je baby zich beperkt tot het ontdekken van zijn eigen lichaam en zichzelf. Geleidelijk aan wordt zijn wereld groter dankzij de interactie met de buitenwereld en door voorwerpen die hij zelf zal kunnen ontdekken en vastgrijpen om er mee te leren spelen.

Zo heeft speelgoed een belangrijke rol en vormt het een onmisbare stimulans voor de groei. Speeltjes moeten met zorg worden uitgezocht en moeten altijd aangepast zijn aan de fasen van de fysieke, cognitieve en motorische ontwikkeling van het kind.

Over hetzelfde onderwerp

Artikel

Artikel

Artikel