Welzijn en Bescherming

Altijd een oogje in het zeil houden.

Door hun instinct om te beschermen, hebben ouders de neiging om hun kind voortdurend in het oog te willen houden, ook wanneer ze slapen.

15-1394557603207

De hechte band tussen moeder en kind ontstaat vanaf de zwangerschap om zijn hoogtepunt te bereiken tijdens de eerste levensmaanden en om in zekere zin nooit te verdwijnen.

De vader leert van zijn kant het kind geleidelijk aan kennen en begrijpen door de dagelijkse verzorging. Een badje geven, de luier verschonen of knuffelen voor het slapengaan zijn communicatiemomenten die belangrijk zijn om de relatie met het kind op te bouwen.

Het is net dit instinct tot genegenheid en bescherming dat ouders ertoe aanzet om hun baby voortdurend in het oog te houden en alles tot in de kleinste details voor te bereiden om geen enkel risico te nemen.

Rond de 4 maanden, wanneer de baby alleen leert slapen in zijn eigen kamertje, voelen ouders nog meer de behoefte om hem in het oog te houden terwijl hij slaapt, wanneer hij wakker wordt, huilt of speelt. Hem te slapen leggen, veroorzaakt daarom altijd een beetje stress. Het is, vooral tijdens de eerste maanden, een bepaalde vorm van tijdelijk 'scheiden' dat ouders ertoe aanzet om zich naar de babykamer te reppen zodra ze een geluidje opvangen.

Het is dan ook mogelijk om audio- en videobewakingssystemen te gebruiken om je gerust te stellen, waardoor je je rustig kan wijden aan je dagelijkse bezigheden, terwijl je een oogje in het zeil kan houden op je kindje, alsof het vlak bij je is.

Over hetzelfde onderwerp

Artikel

Artikel

Artikel