Hygiëne

Zachtheid voor zijn huidje.

Een zuigeling aan- en uitkleden kan er ingewikkeld uitzien. Hij is zo klein dat je bang bent om het helemaal verkeerd te doen…

21-1394559762134

De eerste dagen kan het aan- en uitkleden van de baby er ingewikkeld uitzien. Een rompertje aantrekken rond dat fragiele lijfje lijkt alles behalve eenvoudig en je bent bang dat je het helemaal verkeerd doet. Maar er is geen reden om ongerust te zijn. Ondergoed voor baby's is immers ontworpen met handige openingen en eenvoudige sluitingen die ervoor zorgen dat je het makkelijk kan uit- en aanttrekken, zelfs als baby niet echt zin heeft om mee te werken! Om zijn delicate huidje te beschermen, moet je de gebruikte stoffen wel met zorg uitkiezen: katoen is altijd de beste optie omdat het zacht, natuurlijk en ademend is.

Bovendien is het een hygiënisch en stevig materiaal, zelfs na vele wasbeurten. Tijdens het koude seizoen houd je je baby lekker knus en warm in een rompertje met lange mouwen. Naast het traditionele katoen is er tegenwoordig ook katoen afkomstig uit de biologische landbouw: het is onbehandeld en behoudt de natuurlijke kwaliteiten van katoen. Het is dus perfect voor de eerste dagen of wanneer je baby een heel gevoelige huid heeft. Kies het ondergoed zorgvuldig uit en kies voor modellen met zachte naden en afwerkingen: je mag niet vergeten dat de huid van kleine baby's makkelijk irriteerbaar is. Knip daarom ook alle etiketjes die je baby kunnen storen uit de kleding.

Over hetzelfde onderwerp

Artikel

Artikel

Artikel