Hygiëne

Rode billetjes.

De huid van een baby heeft andere eigenschappen dan die van een volwassene en vereist een bijzondere verzorging. De zone die bedekt wordt door de luier is in het bijzonder onderhevig aan irritatie en roodheid.

13-1394556340376

Tijdens de eerste levensmaanden is de huid van een baby ongeveer tweemaal fijner dan die van een volwassene en is ze eerder droog, wat haar bijzonder kwetsbaar maakt voor agressie van buitenaf.

Baby's hebben dan ook vaak last van roodheid en irritaties of van verschillende vormen van dermatitis, vooral op de billetjes en in het bijzonder bij kinderen tussen 3 maanden en 1 jaar.

De hoofdoorzaken van deze reacties zijn meestal een verlengd contact van de huid met organische verbindingen, het week worden van de huid en de mechanische wrijving van de luier wanneer de baby beweegt. Tijdens het spenen kunnen deze fenomenen worden verergerd door de overgang van een dieet dat exclusief uit melk bestond naar de introductie van nieuwe voedingsmiddelen.

Om dit probleem te beperken, is het goed de luier van de baby regelmatig te verschonen en de billen bloot te laten wanneer dit kan. Het is ook aan te bevelen de huidplooien goed maar voorzichtig deppend te drogen. Ten slotte kunt u ook een beschermende en hydraterende zalf aanbrengen op basis van zinkoxide om de irritatie te kalmeren en de huid van de baby te beschermen tegen agressie van buitenaf.

Over hetzelfde onderwerp

Artikel

Artikel

Artikel