Hygiëne

Een lekker badje, lekker knuffelen.

Het dagelijks badje is, vooral tijdens de eerste maanden, een moment van tederheid en ontspanning voor mama en baby.

12-1394555373749

Je baby een badje geven, doe je in de eerste plaats uit hygiënische overwegingen, om hem proper te houden. Maar het is ook een bijzonder moment om te knuffelen, voor uitwisseling en contact met de ouders. Bovendien is het voor de baby een moment om aan water te wennen.

Het badje heeft een kalmerend effect en kan een heel goed middel zijn om de slaap te bevorderen. Zo kan je je baby 's avonds in bad zetten, voor de laatste maaltijd.

Je moet altijd de temperatuur van het water controleren met een geschikte thermometer: ze mag niet hoger liggen dan 36/37°C, terwijl de kamer moet verwarmd zijn tot ongeveer 23°C, zodat je baby het niet koud kan krijgen. Voor je hem begint te wassen, laat je hem even aan het water wennen. Wieg hem zachtjes, praat er tegen en geniet van dit moment dat jullie samen delen.

Gebruik specifieke producten, aangepast aan de delicate babyhuid. In het begin kan je voor lichaam en haar hetzelfde babyproduct gebruiken. Deze producten zijn kalmerend, hydraterend en hebben een milde Ph-graad, zodat ze niet in de ogen prikken.

Leg alles klaar wat je zult nodig hebben voor je je baby in bad zet, want je kunt je baby nooit alleen laten in het badje of op de luiertafel.

Na het badje wikkel je hem onmiddellijk in een badcape of handdoek om hem lekker warm te houden.

Droog zijn huidje voorzichtig zonder te wrijven en breng regelmatig een verzachtend, voedend of hydraterend product aan, speciaal geformuleerd voor de gevoelige huid van kinderen. Je kunt eindigen met een druppeltje lichte eau-de-cologne.

Over hetzelfde onderwerp

Artikel

Artikel

Artikel