Pijnlijke borstvoeding: hoe los je dit veelvoorkomend probleem op?

Pijnlijke tepels bij borstvoeding geven, is een veelvoorkomend probleem: ontdek de oplossingen van het Chicco Baby Research Center om het zo goed mogelijk op te lossen.

dolore-in-allattamento

Bij de eerste voeding is het normaal dat het pijnlijk is wanneer je de baby aanlegt en hij voor het eerst melk drinkt. Na een paar minuten zou de pijn in de tepel moeten afnemen en uiteindelijk verdwijnen. Wat als de pijn niet weggaat? Wat doe je het beste? Dit zijn de meest voorkomende vragen van nieuwe moeders, vooral als ze voor het eerst mama zijn geworden. Meestal moet je gewoon de positie van de baby aanpassen.

 

Borstvoedingshoudingen: mama’s keuze...

Eerst en vooral is het belangrijk dat de moeder een comfortabele houding kan aannemen. Als je zit, zorg er dan voor dat je rug recht is en goed wordt ondersteund, zet je voeten op een krukje, gebruik een borstvoedingskussen om de baby ter hoogte van je borst te houden. Wanneer je liggend borstvoeding geeft - want dat mag zeker - leg je dan comfortabel op je zij en help jezelf door de eerste keren een kussen onder je hoofd en schouder te leggen.

 

... en die van de baby

Tijdens de borstvoeding kan je de baby op verschillende manieren vasthouden. Om problemen te vermijden, is het belangrijk om een borstvoedingshouding te gebruiken waarbij de baby dicht tegen je aanligt, met zijn gezicht voor de borst en met zijn hoofd, schouders en lijfje in één lijn. Zijn neus en bovenlip moeten zich voor de tepel bevinden. Zorg ervoor dat de baby makkelijk bij de borst kan, zonder zich te moeten uitrekken of draaien. Onthoud uiteindelijk altijd dat je baby de borst moet benaderen en niet andersom.

 

Als de baby goed aanligt, heb je geen pijnlijke tepels meer

Kijk naar de baby terwijl hij drinkt: hij is rustig, zijn mond is goed open en ‘gevuld’ met de borst, zijn onderlip krult naar buiten, de tong rust tegen de borst en de zuigbewegingen variëren van korte tot langere, diepere bewegingen, met af en toe een pauze. Dit betekent dat de baby correct aanligt. De lichte pijn in de tepel die je nu nog voelt, zal gauw weggaan. Bovendien kan je tussen de voedingen door de pijn aan de borsten of tepels verlichten met specifieke borstvoedingsproducten.

Volg deze tips om borstvoeding te geven zonder pijn en problemen, en geniet volop van dit unieke, bijzondere moment.

Over hetzelfde onderwerp

Artikel

Artikel

Artikel