Melkvoeding

Moedermelk, ook als je er niet bent.

Het blijft mogelijk om je baby kostbare borstvoeding te geven ook als je opnieuw gaat werken of even afwezig bent.

3-1394467490682

Moedermelk is het beste wat er is voor je baby, moeders weten dat wel. Helaas, moeten ze meestal weer gaan werken wanneer hun baby maar enkele maanden oud is. Bovenop de begrijpelijke moeilijkheden die ze ondervinden met het achterlaten van hun kindje, worstelen veel mama's ook met het volhouden van de borstvoeding omdat ze niet altijd meer in de buurt zullen zijn. 

Toch is het in dit geval niet noodzakelijk om op flesvoeding over te schakelen. Je kunt immers ook melk afkolven met een borstkolf en ze bewaren in de koelkast of diepvriezer in een steriel potje of flesje.

Op deze manier kan de persoon die voor de baby zorgt (grootmoeder, verzorgster, ...) als mama afwezig is of op haar werk, de weldadige borstvoeding met een flesje geven.

Uiteraard aarzelen veel mama's om een borstkolf te gebruiken uit angst dat het te ingewikkeld, te onaangenaam of pijnlijk zou zijn.

In werkelijkheid is het gebruik van een manuele borstkolf erg mild, omdat hij makkelijk kan worden bediend en de druk kan worden afgesteld naargelang de behoeften. Meestal begint nadat je het handvat enkele keren hebt ingeduwd de melk vanzelf te lopen, zonder enig probleem of ongemak.

Ook al kan dit voorwerp wat afschrikken, het kan erg nuttig zijn om borstvoeding te kunnen blijven geven in alle omstandigheden en je baby die kostbare moedermelk zolang mogelijk te geven, ondanks je afwezigheid.

Over hetzelfde onderwerp

Artikel

Artikel

Artikel