Maaltijd

Het eten is klaar!

De maaltijd bereiden, is een dagelijkse portie liefde. Helaas hebben we niet altijd evenveel tijd!

10-1394554727748

Daarom gebruiken we vaak kant-en-klare potjes. Ze zijn handig, makkelijk te bereiden en de kwaliteit is onberispelijk.

Natuurlijk is een zelfbereide maaltijd altijd nog beter...

Omdat de voeding op het moment zelf wordt bereid, zijn de ingrediënten sowieso verser. Groenten, vlees en vis gekozen door mama die onmiddellijk worden bereid en gegeten, bieden een aanzienlijke hoeveelheid voedingsstoffen. Bovendien zijn zelfbereide maaltijden onvervangbaar voor het aanwakkeren van de smaakzin van je kind. Elke dag geef je hem de kans om de natuurlijke smaak van verschillende ingrediënten te ontdekken, om hun kleur en geur te herkennen, en een goede houding aan te nemen ten opzichte van eten en eigen voorkeuren te beginnen definiëren.

De textuur van de maaltijden kan ook door mama worden gewijzigd die, naar gelang de voorkeuren, kiest voor een gladde en romige textuur, een dikkere textuur of een papje met al dan niet grote stukjes. Deze wijzigingen zorgen ervoor dat het kind kan wennen aan diversiteit, het stimuleert zijn nieuwsgierigheid en zijn zin om te experimenteren: het vertrekpunt van een goede voeding ligt erin zoveel mogelijk te proeven, en voortdurend nieuwe voedingsmiddelen en nieuwe smaken te ontdekken.

Natuurlijk moet je, om huisbereide maaltijden te kunnen aanbieden, over voldoende tijd beschikken om te kunnen wassen, schillen, snijden, mengen, mixen, enz. Heb je niet voldoende tijd, dan bestaan er multifunctionele toestellen die de bereiding van de maaltijden flink doen opschieten. Zo kan je je verbeelding de vrije loop laten en voortdurend nieuwe recepten en smaken bedenken, van de eenvoudigste maaltijden tot de meest geraffineerde gerechten, niet enkel voor de baby maar voor het hele gezin!

Over hetzelfde onderwerp

Artikel

Artikel

Artikel