Het project

Blijdschap gaat van hart tot hart

Van een heleboel minder gelukkige kinderen over de hele wereld wordt het recht op leven door aangeboren afwijkingen in gevaar gebracht.
 

Elk jaar worden ongeveer 1 miljoen kinderen met een hartafwijking geboren. Kinderhartchirurgie houdt zich bezig met het corrigeren van hartziekten van kinderen die anders nog geen jaar oud kunnen worden, door onmiddellijk na de geboorte al in te grijpen. In het Westen wordt deze specialisatie op grote schaal toegepast. De kleine patiënten worden geopereerd en in het merendeel van de gevallen wordt ze een min of meer normaal leven geboden. 

Dit zeer belangrijke probleem kan worden opgelost dankzij de solidariteit en het altruïsme van gelukkigere personen wiens handelen een kind in moeilijkheden blij kan maken. 

Blijdschap is een gevoel dat geschonken kan worden en van hart tot hart kan worden doorgegeven: daarom heeft Chicco besloten om in samenwerking met de stichting "aiutare i bambini" een internationaal solidariteitsproject in het leven te roepen: onze vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, België, Zwitserland, Rusland, de Verenigde Staten, Argentinië en Brazilië ondersteunen de programma's van de stichting "aiutare i bambini" die gericht zijn op het genezen van kinderhartziekten.